Quasi 13.000 persones van participar en la nit de disfresses de Rafelbunyol

Quasi 13.000 persones van participar en la nit de disfresses, l’acte més multitudinari de les festes populars de Rafelbunyol que, de nou, ha transcorregut sense incidents greus gràcies al gran desplegament de Cossos i Forces de Seguretat que, coordinats per la Policia Local de Rafelbunyol, han treballat pel manteniment de l’ordre públic i la seguretat ciutadana, gràcies a la seua anticipació i reunions prèvies per a vetlar per una seguretat a l’altura de les circumstàncies.

El dispositiu especial de seguretat, similar al d’anys passats, ha reunit a més de 100 efectius i ha funcionat al 100%. S’ha dut a terme conjuntament per la Policia Local i la Guàrdia Civil i ha comptat amb la participació també de la Policia adscrita a la Generalitat, Protecció Civil i Personal Sanitari.

La gran novetat del dispositiu d’enguany ha sigut l’habilitació d’un Punt Violeta, atés per l’Associació Alana. Aquest punt, instal·lat al carrer Magdalena, via principal de la festa, no ha hagut d’atendre aquesta nit cap cas d’assetjament i humiliació masclista però si ha atés a 532 persones que han passat per allí per a demanar informació.

La coordinació del dispositiu de seguretat, el de tràfic i el sanitari ha garantit la integritat física dels participants, fent d’aquesta jornada una gran nit de disfresses marcada per la diversió.

El coordinador del dispositiu, l’Intendent de la Policia Local de Rafelbunyol, Alfredo Pacheco ha afirmat que «el dispositiu de seguretat ha tornat a ser un èxit a pesar de l’augment de menors amb problemes d’alcohol i drogues que han ocasionat més intervencions que altres anys, totes elles resoltes amb efectivitat per l’operatiu.»

La nit s’ha saldat amb 22 confiscacions, 20 assistències mèdiques, la gran majoria per intoxicacions etíliques, 28 intervencions policials i algunes baralles aïllades frenades amb rapidesa pel dispositiu de seguretat.

La festa començava a les 19 hores perquè els més xicotets i xicotetes també pogueren participar. Amb una batucada, van recórrer els carrers del centre del poble per a acabar al mig del carrer Magdalena davant del photocall instal·lat per l’ocasió i immortalitzar el moment i les disfresses tan originals.

La música, les ganes de divertir-se i la imaginació a l’hora de triar disfressa van ser els protagonistes de la nit. Xinesos, indis, cowboys, personatges de sèries, personatges de conte, superherois, etc. van ballar al so de la música d’orquestra No Coment a la plaça de l’Ajuntament.

Una celebració que s’ha allargat fins a les 6 de la matinada, moment en què l’Ajuntament, per a recobrar forces, ha repartit xocolata entre els assistents per acabar a les 7 hores amb la xaranga de la Societat Musical «La Primitiva» de Rafelbunyol posant fi a aquest popular acte festiu fins al pròxim any. 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *