Què pot costar llogar un apartament a les platges de l’Horta?

Al juliol i agost moltes famílies opten per llogar un apartament en lloc d’anar de vacances a un hotel. Ho fan perquè, en principi, l’allotjament resulta molt més econòmic, però a vegades aquesta no és la realitat.

En temporada alta les tarifes poden arribar a preus propis d’un hotel de moltes estreles. És recomanable comparar i no llançar-se a llogar. Per això, donarem dades de quin és la realitat d’aquest mercat a les platges de la nostra comarca, l’Horta.

Consells a l’hora de llogar
Quan decideixes fer-ho, és fonamental conèixer el preu mitjà dels apartaments en la zona que volem llogar. Els preus massa alts o molt cars poden amagar sorpreses desagradables.
Abans de signar el contracte, si és possible, cal comprovar si els requisits de l’immoble són els que ens han anunciat. Si lloguem per pàgina web, hem de fer-ho per una fiable. A vegades les fotos que podem
veure en Internet disten molt de la realitat.
A l’hora de fer la reserva, Facua ens recomana pagar un 20 o 30% de l’immoble i fer-la amb targeta de crèdit per a més seguretat.

Lloguers a les platges de l’Horta
Després de consultar diferents immobiliàries locals i pàgines web de lloguer d’apartaments com: Idealista, Fotocasa, Spotahome, Airbnb o Rentalia, presentem els següents resultats.

La zona de platja més cara per a llogar un apartament de la comarca és la Patacona, a Alboraia. Aquesta zona ha experimentat molts canvis en l’última dècada, com la restauració o tindre serveis de transport públic durant tot l’any, són algunes de les característiques que fan d’aquesta, un lloc atractiu on viure, i no solament per a estar de vacances.

La Patacona sedueix a estrangers i turistes nacionals, sobretot, a madrilenys. Però els seus preus no estan ni molt menys a l’abast de qualsevol.
En temporada alta, en concret a l’agost, llogar un apartament durant un mes pot costar entre 3500 i 4000 euros. Al juliol, la cosa no canvia molt, pot baixar uns 300 euros. En canvi, llogar el mateix immoble durant l’any, eixiria per 1.000 o 1.200 euros la mensualitat. Estem parlant de pisos en complexos residencials amb pistes esportives, parc infantil, club social i piscina. Lloguer mitjà en La Patacona entre 3500 i 4000 euros a l’agost

Continuant a Alboraia, Port Saplaya (la xicoteta Venècia de la nostra comarca), oferta uns preus lleugerament més baixos que La Patacona. El mes d’agost els preus de lloguer oscil·len entre els 2500 i els
3000 euros al mes i durant l’any es pot viure en aquests mateixos apartaments per 1000 euros al mes.

Segint en el nord de la comarca, un lloc on resulta molt més barat el lloguer, és a Puçol. A més, la platja d’aquest municipi juntament amb la de la Pobla de Farnals són les úniques platges de l’Horta que lluiran bandera blava aquest estiu. Un prestigiós guardó que les destaca per la seua neteja, seguretat, qualitat de l’aigua, informació i desenvolupament d’activitats sobre educació ambiental.
El lloguer d’un apartament a l’agost podria costar al voltant d’uns 1500 euros al mes. El mateix immoble durant tot l’any tindria una mensualitat de 600 euros.

Turistes
La Pobla de Farnals, un lloc que des de fa dècades ha sigut escollit per a estiuejar per moltes famílies dels pobles veïns i de la ciutat de València, continua atraient turistes per comptar amb moltes activitats i serveis.
És àmplia l’oferta que es pot trobar per la multitud de blocs d’apartaments que existeixen.
Consultades algunes immobiliàries locals, el preu mitjà de lloguer a la Platja de la Pobla de Farnals és d’uns 2800 euros al mes. Un preu que descendeix molt al llarg de l’any, ja que la mensualitat en temporada baixa és de 550 o 600 euros al mes.
La zona de platja del Puig és una mica més econòmica que la de La Pobla. Al juliol o agost, els preus poden estar entorn dels 2000 o 2500 euros al mes i la resta de l’any, les mensualitats solen rondar els 600 euros. Un dels incentius d’anar de vacances al Puig Platja és El Puig
de Santa María poble, un dels municipis de la comarca amb més encant; pel seu imponent Monestir de Santa María, la preciosa Cartoixa de Llaura Christi o la seua Muntanya de la Patà.

En la zona sud de la comarca de l’Horta els lloguers d’apartaments a les seues platges són més assequibles.

València
En El Saler, el lloguer d’un apartament de 3 habitacions per al mes d’agost pot costar uns 1500 euros i, en El Perelló, els preus fluctuen entre els 1500 i els 2000 euros. Aquests mateixos immobles si són llogats com a habitatge habitual tenen un valor mensual de 600 euros.
Resumint, l’oferta de lloguer d’apartaments a la platja està activa durant tot l’any, però és a l’estiu quan es multiplica. La gran demanda doblega o triplica en molts casos els preus, i així succeeix a les platges de la
comarca.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *