Renovació dels corresponsals juvenils a Alaquàs

L’Ajuntament d’Alaquàs va iniciar el passat mes d’octubre el curs de formació per renovar el grup de corresponsals juvenils dels instituts de secundària d’Alaquàs. L’iniciativa pretén fomentar la participació juvenil i estudiantil, apropant les polítiques i accions per a tots els joves com crear un vincle de participació i ensenyar els joves què passa al seu poble.

 

A la sessió formativa es va informar els joves sobre els recursos municipals per a la joventut que s’ofereixen des de l’Ajuntament d’Alaquàs, dels drets i deures dels alumnes com també de la xarxa Joves.net i Eurodesk. A la jornada l’alumnat també va realitzar activitats al voltant de la violència de gènere per conscienciar-los dels perills i efectes d’aquest tipus d’agressió.

 

Enguany, el treball i les activitats del grup de corresponsal juvenils es realitzaran baix el lema ‘Educació en valors’ que tractarà de conscienciar els alumnes en temes com la violència de gèneres, l’educació sexual, la tolerància o la salut, entre altres.

 

El conjunt de corresponsals juvenils s’encarrega d’organitzar activitats com el Mercat Solidari, el Joc Solidari, la Cavalcada de Reixos, el Sopar Solidari, etc. A través de jocs, exposicions o xerrades l’alumnat corresponsal apropa als instituts jornades assenyalades com el Dia Internacional de la Lluita contra el Sida, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el Dia dels Drets Humans, entre altres.

 

La pròxima reunió del grup de corresponsals juvenils d’Alaquàs serà el pròxim 20 de novembre per debatre quines activitats es realitzaran entorn la marxa que es celebrarà amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere el 24 d’aquest mes.

 

El grup de corresponsals d’Alaquàs col·labora amb altres pobles, que també compten amb alumnat corresponsal, adherits a la xarxa joves.net.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *