Xirivella celebra la festa i les representacions dels Miracles de Sant Vicent Ferrer

Xirivella es prepara per a viure les festes en honor a Sant Vicent Ferrer del 4 al 10 d’abril. Els Clavaris de l’Altar de Sant Vicent Ferrer organitzen una celebració molt arrelada a la localitat amb representació dels Miracles. L’Ajuntament enguany els atorgarà la Medalla d’Honor en reconeixement al treball per mantindre viva esta tradició centenària que fomenta la cultura i el valencià.

La Regidoria de Cultura, que coordina Encarna Martí, ha preparat un acte institucional dins de la Setmana Vicentina. La regidora explica que «els Miracles de Sant Vicent formen part de la cultura i la identitat de Xirivella, com a poble. És una tradició centenària que cal reconeixer i potenciar. El Govern de Xirivella ho té clar i així ho vol reconeixer en l’any en què es commemora el 600 aniversari de la mort del sant valencià».

Els actes comencen este dimecres 4 d’abril amb la participació de l’Altar de Xirivella en el concurs de Miracles de Lo Rat Penat i la Junta Central Vicentina, a l’edifici de l’ONCE de València.

El dissabte 7 d’abril a les 20 hores tindrà lloc l’acte de la «pujà» del sant a l’Altar de la plaça de l’Església i a continuació es farà la representació del miracle «Coses de xiquets». A les 22.30 hores es faran les representacions dels miracles «Coses de xiquets» i «L’arribada dels vaixells» a l’Auditori Municipal. A continuació l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, atorgarà la medalla d’honor a l’Altar.

El diumenge 8 d’abril hi haurà una Dansà vicentina a les 23 hores des del Casal Vicentí fins a la plaça de l’Església, amb la participació del grup de danses Ànima i Poble de la falla Sant Antoni i els Xirimiters de Xirivella. Per últim, el dimarts 10 d’abril a les 20 hores tindrà lloc l’acte de les «Despedides» a l’Altar de la plaça de l’Església.

Actes dels Clavaris de Sant Vicent del Mont de Pietat

Per la seua banda, els Clavaris de Sant Vicent del Mont de Pietat han organitzat una sèrie d’actes lúdics i també religiosos per a tota la família amb activitats infantils, xocolatades i repartiment de pastissos pel barri. El dissabte 7 d’abril a les 20 hores es farà la gran parada mora, es tracta d’una desfilada de comparses pels carrers del Mont de Pietat. A més, les nits del divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8 d’abril, organitzen discomòbil.

El dilluns 9 d’abril, dia de Sant Vicent, a les 12 hores se celebraran les misses en honor al patró i de vesprada es faran les processons com a tancament de les festes vicentines.

La regidora de Festes, María José García Grande, anima a participar en els actes de les dos clavaries «per a viure intensament estos actes. L’Ajuntament sempre farà costat a les representacions de la cultura i les tradicions com a element d’unió i de participació de la ciutadania».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *